teplota výstupní vody

Rubriky:

Jiří Čurda @jiri.curda před 15 roky12.10.2009 19:04:00
teplota výstupní vody

Dobrý den.

V přízemí domu mám podlahové vytápění, v patře radiátory, elektrokotel ohřívá vodu v akumulační nádrži 2250 litrů (Komextherm), do podlahovky jde voda přes elektronický regulátor SVE-2 (výrobce ESBE). I když na regulátoru nastavím maximální teplotu výstupní vody 35°C, stejně mi do systému jde voda tak teplá, na kolik je ohřátá v nádrži. V čem je chyba? V regulátoru se mi nezdá, zkusil jsem vyměnit za ten samý a chová se to zcela stejně. Problém s nějakým čidlem? Jak zjistit příčinu? Nebo je problém s nastavením teplotní křivky? I tak ale (byť jsem laik) se domnívám, že by do systému neměla jít teplejší voda, než dovolím nastavením hodnoty max. teploty výstupní vody (hodnota "d"). Nebo jsem snad jen nepochopil, co je onou výstupní vodou? Může mi popřípadě někdoporadit, jak nejlépe nastavit teplotní křivku?
Děkuji za radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.