zdědil jsem primitivní elektrokotel, jak ho regulovat? Díky za pomoc!

Rubriky:

Reklama
zdědil jsem primitivní elektrokotel, jak ho regulovat? Díky za pomoc!

Koupil jsem starší dům s primitivním elektrokotlem 9kW, vypadá jako průtokový ohřívač. Rozvody a tělesa v domě jsou, ale nové. Kotel byl regulován pouze termostatem na zpátečce a běžně jsem topil, tak, že jsem nastavil teplotu na 40C a kotel se podle toho zapínal, když to nestačilo přidal jsem, nebo ubral.

Nyní jsem instaloval pokojový prostorový termostat a připojil ho ke kotli. Teplota v místnostech je OK, ale kotel topí úplně jinak: zapne se a topí vodu na 80C, po ohřátí místností ho pokojový termostat vypne, následně voda chladne až na cca 25C, dokud nedostane signál od pokojového termostatu.

rád bych se zeptal:

1) mám nějak regulovat kotel proti přehřátí a jak. Termostat zpátečky jsem odpojil, mám ho nějak zapojit zpět?
2) je lepší když se elektrokotel zapína častěji a ohřívá vodu topení vždy jen o několik stupňů, nebo je lepší když ohřívá vodu z 30C na 80C po delší dobu a pak delší dobu netopí?
3) jak mám zapojit spínání obehového čerpadla? Na stálo, nebo jen když kotel topí? nebo jinak?
4) nebo máte jiný návrh, jak regulovat tento kotel? Nový kotel zatím kupovat nechci...

Díky za pomoc!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.