Superizol

Reklama
Superizol

Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s materiálem superizol. Je to tepelná izolace pro vyzdívání krbů, s tepelnou odolností do 1100 stupňů.

Já bych ho však chtěl použít jako izolaci pod obvodové stěny na přerušení tepelného mostu mezi základovou deskou a zdí. Původně jsem uvažoval o pěnovém skle, ale tento materiál má lepší parametry
Proč?
1. pevnost v tlaku 15 MPa - shodné jako u porotherm 24 můj favorit pro nosné zdivo (pěnové sklo jen 1.6 MPa) Izolace ponese hmotnost celého domu, dvě patra, strop, střešní krytina.....
2. vodivost při 200 stupních 0,06 (s klesající teplotou by to mělo být ještě lepší, takže lepší než itong, nebo izolační tvárnice vápenopískových systémů)
3. příznivější cena než pěnosklo

Bohužel nevím, jak se bude tento materiál chovat, bude-li vystaven nějakou dobu působení povětrnosti. Obavy mám především z vody, která se k němu dostane, než bude dokončena hrubá stavba.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.