jaké topení a ohřev TUV

RK Robert Kratochvíl @robert.kratochvil před 15 roky15.10.2009 03:35:00
jaké topení a ohřev TUV

Dobrý den,

chtěl jsem se na foru zeptat co byjste mi doporučili k vytápění 2patrového RD(5+2) ppatro domácí kanceláře cca 81m2(2*kancelař+wc+koupelna+kuchyn) 1patro obytné cca 98,32m2(3+1+wc+koupelna). 3patropůda cca100m2 neobydlená(možnost dostavby výhledová)

Stav nyní:
nezatepleno,kastlová okna(stáří cca 25-29let),spodní patro cihla(60léta)40-45cm, 1patro cihla(80tá léta) 40cm+kousek přístavby kuchyně šedá cihla30cm, ustřední vytápění plyn kotel sklep(nějaký starý kotel alespon 10let)+prut ohřívač na TUV v ppatro(quantum q7-20).

Plán:zateplit půdu podlahu(strop 1patro) 20cm polystyren, vyměna oken 7komorová 3sklo, vytápění??? ohřev TUV ??? Předběžně bychom chtěli plyn topení a plyn+solární dohřev TUV (zatím máme nabídku na kotel baxi nuvola 3comfort 240+vestavěný60lohřevTUV)

Proč zvažujeme jiné alternativy nežli plyn - jelikož jsou topná tělesa už dost stará asi a totéž staré rozvody se zbytečně velkým průměrem rozvodných trubek, uvažujeme o komplet výměne což je velmi nákladné + kotel s ohřevem TUV jsou další nemalé náklady.

Chci se zde tedy zeptat jaké alternativy byjste doporučili s ohledem na budoucí spotřebu a minimální pořizovací náklady.Prosím neuvádět návrhy na tepelná čerpadla za 0,5mil apodobně takový rozpočet nemáme.Prosím používat srozumitelné termíny protože jsem naprostý amatér.

Jaké mě napadly alternativy - neestetické olejové přímotopy, estetické ale předražené infrapanely, nepraktické topení biomasou nebo pevná paliva, velmi drahé tčerpadlo

Děkuji mnohokrát za jakékoliv rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.