teplota v panelákovém bytěDobrý den ,jedná se mi o dotaz ohledně teploty v bytě. Situace je následovná. Jelikož přívodní trubky jsou i v zimním období jen teplé, ne horké, znamená, že pokud pustím radiátor na stupeň 5 v místnosti, tj. naplno, teplota je max. 22st.C. Což znamená, že aby bylo v bytě přijatelné teplo, máme dvě malé děti ,musí být topení puštěno na maximum a doplatek za sezonu je astronomická suma na panelákový byt cca za teplou vodu a teplo 20tisíc. Pokud pustíme topení na stupeň 3, radiátor skoro netopí a teplota klesne na max. 19-20st.Celsia. V bytě nikdy nedosáhnu teploty 25st. Ani kdybych si za teplo chtěla zaplatit. Dle nějaké vyhlášky je správně , že je sice asi dodrženo od 6-22hod 22st.Celsia a v noci cca 18st.Celsia, ale jen při puštění radiátoru na max. , je toto správné? Prý bylo i odsouhlaseno, že na kotelně-výměníkové stanici, je nainstalováno čidlo, které reguluje přívod tepla do bytů, dle venkovní teploty. Jenže mi bylo i řečeno od známých, že to může být špatně nainstalováno na nejteplejším, kam nejvíce svítí slunce v tom případě i když je zima, přivádí do bytů méně tepla. Nevím ale , jestli to např. některé firmy prověřují, jelikož opět na družstvu mi odpoví, že to je nastaveno správě. Nemáme žádné dovolání nikam a na nikoho. Moc prosím o radu.