Problém s vytápěním bytuDobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu jak řešit můj problém. Bydlím v Karlových Varech, cihlový dům, byt 1+1 plocha 50m2 v posledním patře pod půdou. Tloušťka stěn 40cm. Kotel Protherm KTZ 24Kw pravidelně servisován a seřízen n max účinnost zajišťuje ohřev vody topení + integr. zásobník 50L na koupání.. Byt je po rekonstrukci tzn .izolace podlah(Rockwoll + OSB desky + 8mm adipan + plovoucí podlaha), snížený strop o 150mm sádrokartón, ale bez tep. izolace(pouze vzduchová mezera, kvalitní plastová okna Rehau a je zateplená ½ domu JZ strana. V bytě mám 3 radiátory a jeden žebřík v koupelně. Bohužel se mi stává, že topení v obýváku nestíhá. V obývacím pokoji je umístěn radiátor Dianorm TYP 21S(1400x500x75mm) a při tvrdých zimách -20 nejsem schopen vytopit na víc než 22C a kotel běží skoro pořád. Našel jsem si, že výkon tohoto radiátoru je cca 750W(při vodě na vstupu 50C). Což asi na tuto místnost nestačí. Jinak když vypne termostat nastaven na 22C v obývacím pokoji - tak v kuchyni mam 24C a v koupelně a předsíni 25C . Ted konečně otázka. Má smyl koupit velký typ T33 který má cca 1400W? Teplota vody na kotli nastavena na: zásobník 55C a topení 65C. Poslední věc protopeno celkem 22000,- DPH Je to hodně? Je to v pořádku? Manželka je na mateřské a máme malou dceru, takže není nastaven útlum na kotli ani v noci a kotel vypíná tak na cca 4 hodiny za den když jdou ven. Jinak drží 22C pořád.
Velice děkuji za Vaše rady Petr V.