úbytek vody ve studni

úbytek vody ve studni

Dobrý den,

mám problém s úbytkem vody ve studni. Do ulice ve vesnici se přistěhoval nový soused, který začal v zimě 2009 vrtat studnu o hloubce 30 m. Od té doby se začala ztrácet voda v mé studni i studních dalších dvou sousedů. Do srpna 2009 jsme byli bez vody. Ve studních (hloubka 6 m), ve kterých bývalo stále 2 - 3 m vody, zbylo 20 - 40 cm (ztráta cca 2 m za půl roku). Podali jsme proto žádost o posouzení na odbor životního prostředí místně příslušnému úřadu. Po 2 měsících mi přišel dopis z MěÚ, že moje stížnost na souseda je neoprávněná (žádou stížnost jsem nepodávála, pouze žádost o místní šetření). Když jsem se na úřadě ptala, jak věc řešili, bylo mi sděleno, že na základě hydrogeologického posouzení (který dodat soused co vrtá studnu). V hydrologickém posouzení se píše, že vrt nebude mít vliv na okolní studny. MěÚ vzal toto tvrzení za své a nic dalšího zkoumat nebude. Ani se na mou studnu (ani studnu sousedů) nepřišel nikdo podívat. Věc dál řešit nebudou a to, že jsme bez vody je nezajímá. Chci se zeptat, zda je tento postup normální. Popř. na koho se mám obrátit, aby se mým problémem zabýval, když odbor životního prostřední příslušného úřadu to nezajímá.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.