Domácí vodárne pro RD

Reklama
Domácí vodárne pro RD

Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně budoucí domácí vodárny v RD. Jedná se o třípodlažní dům, vodárna umístěna v suterénu (zde odběr zpět na zahradu a do garáže), 1NP a 2NP obytné (2x wc, 2x koupelna, kuchyň). Na zahradě je proveden vrt o JS 150 mm hluboký cca 37m (dočasné čerpadlo umístěno v -35 m), hladina vody je -22 m, vydatnost je dostatečná (ani po 4 hod. čerpání (0,75 m3/hod) nedojde k poklesu pod -28 m (elektroda MAVE). Z důvodu občasného dlouhodobého čerpání (doplňování zahradního jezírka) a požadavku na konstantní tlak při sprchování jsem zavrhl možnost klasiky (tlaková nádoba 100 l a tlakový spímač) a pomalu jsem se začal smiřovat s řešením s frekvenčním měničem (CU301, nebo PWM). Nyní mi bylo navrženo mnohem levnější řešení za použití jednotky GRUNDFOS PC 22, nebo WILO Fluidcontrol. Mohl by se prosím někdo vyjádřit k uvedené problematice?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.