Termoventil

Reklama
SM Slavomír Matísek @slavomir.matisek před 14 roky18.10.2009 17:48:00
Termoventil

Podľa mňa je montáž termoventilov úplná hlúposť, pokiaľ nebude zmenený zákon. Teraz zákon hovorí, že v byte má byť 21°C.
Ja sa teda pýtam načo mi je termoventil, keď ja nemám šancu ovplyvniť teplo vo svojom byte. Ak totiž dodávateľ tepla dodržuje aspom zákon a dodáva teplú vodu do radiátorov na vstupe do bytov tak, aby udržal tých stanovených 21°C tak už každý majiteľ bytu nemá čo regulovať. Jedine ak mu stačí menšia teplota ako uvedená, t.z. sedieť v zime. Preto by sa musel zákon jednoznačne zmeniť, aby teplota na vstupe radiatora bola jasne stanovená,podľa mňa min. 65°C. Potom by si mohol každý majiteľ bytu túto teplotu regulovať a tým aj rozhodovať o výške platenia za teplo. Tento termoventil by mal fungovať tak, aby ani nemeral pod zákonom stanovenú hodnotu. Dodávatelia tepla majú tiež zákonom povolené straty 30%, ktoré platíme všetci.
V podstate ich nič zásadné nenúti túto hodnotu znižovať.
P.S. Keď toto píšem, tak teplota v mojom byte bez termoventilov je 19°C. S termoventilmy by som ju nedokézal zvýšiť, lebo takto kúri náš správca Bytterm Žilina.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.