Ako spravne na zateplenie pivnice???

Reklama
Ako spravne na zateplenie pivnice???

Dobry den,
mal by som dotaz na odbornikov-praktikov ako vyriesit zateplenie pivnicneho priestoru v rod. dome, kde budu 2 miestnosti s teplotou 21°C.
Udaje o dome: vek 90 r., mury 45cm plna palena tehla, zaklady kamen, dom je podpivniceny na 50% cca. 2m pod terenom.
Hydroizolacia ziadna a ani nemozno zrealizovat, nakolko pri dome vedie asf. chodnik z ulice napojeny na dom. (jedna sa o centrum mesta)
Dom aj pivnica nejavia ziadne znamky po vlhnuti, iba pri dazdivejsom pocasi fasada mokne vacsinou na severnej strane,
nakolko presah strechy je maly.
Navrh projektanta ohladom sokla z vonkajsej strany su predsadene kamenne platne s prevetravanim.
Podlahu pivnice navrhuje zhutnenu kamennu drt s prevetavanou drenazou (samozrejme na to normalna skladba podlahy t.j. podkl. beton, hydro a tep.izolacia, poter, dlazba)
Steny pivnice navrhuje predsadenu SDK stenu s mriezkami po celom obvode cca. kazde 2m pod stropom aj pri podlahe.
Moja otazka je: nieje to predimenzovane ohladom prevetravania vlhkosti, nakolko dom nejavy znamky po vlhkosti a
nepaci sa mi absencia zateplenia stien pivnice a vonkajsieho sokla. ( ucty za plyn budem platit ja a nie projektant !!!)
Moj navrh je (neviem ci spravny) :
Z vonk. strany zateplit sokel min. vlnou v roste s prevetravanim, na to kamenne platne s predsadenim.
Pivnicu zvnutra- podlaha by ostala a steny bud:
1. termoizolacna perlitova omietka cca. 6cm (dost slabe R), alebo
2. mineralna vlna, nato difuzne otvorena omietka aby stena vetrala, alebo difuzna folia a pred to SDK s prevetravanim
3. opacne t.j. min. vlna a pouzit parozabranu aby vlhkost nesla do steny ( ale tympadom stena nebude vetrat od pripadnej vlhkosti z vonk strany)
4. pouzit EPS Open, na to Open omietka, alebo EPS Open bez omietky a predsadeny SDK s prevetravanim
Ako to zhotovit aby pivnica a dom nevlhli a aby som znizil tepelne straty na minimum???

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.