Problém s odvětráním septikuDobrý den,
prosím o radu, jak vyřešit problém s odvětráním septiku.
Mám rodinný dům a kanalizace je svedena do septiku. Ten je odvětrán svislým potrubím 110 mm nad střechu. Problém je v tom, že se mi na záchod dostává zápach ze septiku. Přes léto to odvětrám otevřeným oknem, ale v zimě to hodně vadí.
Pokusil jsem se celou situaci nafotit. Viz odkaz http://jirik.ic.cz/tmp/wc/wc.html
S uvedeným problémem se potýkám už dlouho. Původně byla mísa připojena novodurovou trubkou s kolenem a jak u mísy tak u stupačky byly spoje utěsněny tzv. "čertovým ho.nem". Smrdělo to.
Když se před časem pokazilo splachování, koupil jsem novou mísu a připojil ji tak, jak je na fotce. Smrdí to zase. Mísu jsem koupil hlavně kvůli tomu, že jsem si myslel, že původní je někde prasklá. Nebyla.
Když jsem na půdě odpojil odvětrání nad střechu, které ústilo ven plechovou stříškou podle poslední fotky, tak se to na záchodě skoro vyřešilo a zápach tam byl cítit jen zřídka kdy, ale silný zápach byl na půdě. A uskladněným peřinám a potažmo i manželce se to vůbec nelíbilo. Mi samozřejmě také ne.
Koupil jsem proto komínek, připojil ho a smrdí to zase.
Jako laik předpokládám, že by chyba mohla být ve dvou důvodech:
1) komínek je nízko pod hřebenem střechy
2) vadí to vodorovné odbočení pod střechou
Můžete mi prosím poradit, jestli jsou mé úvahy správné, nebo je to nesmysl a chyba je jinde? V tom případě kde?
Zároveň nerozumím tomu, jak se ten zápach může dostat na WC skrz utěsněný vývod i vodu ve zvonu v míse.
Děkuji předem za jakoukoliv radu, která mi pomůže problém vyřešit.