Geminox THRi 2 - 17 DC

Geminox THRi 2 - 17 DC

Dobrý den,
jsem téměř rozhodnutý pro systém topení a rozvodů vody a chtěl bych si přečíst názory zkušenějších z Vás. Realizovat se to má na začátku listopadu 2009. Po tomto termínu již nebude mít pro mne reakce přínos. Předem za ně děkuji.
Náš systém se má skládat z kondenzačního plynového kotle Geminox THRi 2 - 17 DC, nerezového zásobníku na TUV a solárních kolektorů. Jedná se o set v nabídce výrobce (dovozce). Vodu i topení bych rád vedl v podlahách. Na vše bych rád použil systém Revel - Pex nebo Gabotherm (i na vodu z důvodu životnosti - má být v podlahách).

Vše má být v domě, kde je přízemí cihlové (zateplené 10 cm polys.), patro je nástavba s nízkými tepelnými ztrátami. V přízemí bude nájemní bydlení a kancelář - všude radiátory, v patře je plánované naše bydlení s podlahovým vytápěním.
Projekt dle mého prvního návrhu pan projektant spočítal pouze na radiátory a byl tam navržený Vaillant..
Systém od Geminoxu to vše řeší bez další regulace. Zvládne to údajně kotel. Rozumím-li řešení správně, tak okruh s vyšší teplotou bude "radiátorový", s nižší "podlahový". To by měl ten kotel umět sám o sobě.
Ohledně navržených systémů jsem prošel obdobím, kdy jsem uvažoval o kotli na dřevo, peletky, o čerpadle vzduch voda, rakuperaci atd. Vrátil jsem se vždy z nějakého důvodu k navrženému systému, ale nyní jsem ho takto upravil. Co si o tom myslíte? Děkuji za případné odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.