rekonstrukce domu bez příčné izolace

rekonstrukce domu bez příčné izolace

Dobrý den,
dům, který rekonstruuji je postaven zhruba před sto lety, a to z různých materiálů (cihla, kámen, vepřovice). předpokládám tedy, že v obvodových stěnách není příčná izolace. bylo mi řečeno, že není třeba podřezávat, ale že stačí do podlahy umístit perforované trubky, které budou vlhkost odvádět. po vybourání a vyvezení podlah jsem tedy nyní na podkladovém materiálu. dle doporučení je skladba podlahy následující: štěrk 120-150mm a do toho vložit perforovanou trubku (80mm?), na to položit karisíť a vrstvu betonu 80-100mm, následně odizolovat (bitagit), pak vrstva polystyrenu 60mm, (případné podlahové vytápění 50mm) a nakonec opět vrstva betonu 50mm. perforované trubky budou samozřejmě vyvedeny ven nad úroveň terénu. ještě dodám, že u jedné poloviny domu bude provedena drenáž a druhá polovina je minimálně 50cm nad úrovní terénu. otázka tedy zní zda je toto dostačující řešení pro odstranění vzlínání vlhkosti do stěn a zda je toto vyhovující z hlediska limitu radonu (četl jsem, že by toto mělo být vhodnější řešení z důvodu odvětrávání radonu ven zpod podlahy).
děkuji za reakci,
Vašek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.