Ovládání vytápění

Reklama
Ovládání vytápění

Dobrý den,
dokázal by mně někdo poradit jak zregulovat topení v RD ,kde zdrojem tepla je kond.kotel Protherm LEV 30KKZ, který ohřívá kromě TUV také vodu do radiátorů i do podlahy, ale i krb.vložka pro vytápění v přechodném období?
Jak regulovat topení ve dvou podlažích (přízemí podlaha + podkroví radiátory) kde kotel na povel pokoj.termostatu ohřívá jednu vodu,ale posílá ji jak do radiátorů tak i do podlahy??
Požadavky na teplou vodu do těchto dvou okruhů jsou ale časově rozdílné.Jinými slovy nechci pokaždé když potřebuji ohřát podlahu v přízemí běhat zavírat termohlavice radiátorů do podkroví a naopak, když potřebuji v noci přitopit radiátory ohřívat i podlahu a nebo ji chodit zastavovat termohlavicí.Jedná se hlavně o noc ,kdy netopí krb a nemusí topit ani podlaha a přes den,kdy používám pro vytápění krb,který dům dostatečně vyhřeje a požadavek na podlahu je topit jen minimálně nebo vůbec.
Popíši situaci domu :
- v přízemí domu kde je i krb je pouze podlahové vytápění (prostor je otevřen až do podkroví přes galerii),bez radiátorů.
- pouze podkroví je osazeno radiátory.
Jak je zřejmě jasné regulace vesměs žádná kromě toho,že všechny radiátory i vstup vody do podlahy( u rozdělovače) jsou osazeny termohlavicemi - ,dům je zatím bez pokojového termostatu
Můj problém je ,že :
1/ nevím jaký zvolit pokoj.termostat a kde jej umístit
2/ nevím jak zajistit pokud možno "automatický" chod systému, s použitím pokud možno co nejméně dalšího zařízení,které bude ovládání komplikovat.
Mám zvolit termostat s odděleným čidlem pro podlahu a nastavit teplotu zvlášť i pro podlahu (jde to vůbec) nebo osadit podlahu na vstupu el.termohlavicí a nastavit napevno čas,kdy budu chtít mít podlahu teplou atd.? nevím?! Můžete prosím poradit!
S pozdravem Lučný

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.