Stavba pasiv/NED domečku

Reklama
EP Eliška Poc @eliska.poc před 15 roky28.10.2009 22:03:00
Stavba pasiv/NED domečku

Dobrý den,

ráda bych poprosila o zhodnocení našeho projektu a Vaše návrhy, připomínky a zkušenosti.

Mým zaměrem byla stavba pasivního domu, ale od té mě každý včetně projektanta odrazoval kvůli finanční a technologické náročnosti, každopádně tak jako tak bych se chtěla dostat co nejvíce na úroveň NED/pasivu.

Proto jsem to vzala do rukou a hledám informace, kde se dá:) Návrh jsem si udělala sama a předala projektantovi jen k překreslení kvůli stavebnímu povolení. Zbytek informací je teď na mě.

Takže podle šablony uvedené v předchozím příspěvku (:) uvádím bližší informace:

Na obrázku je dům, který má být NED nebo pasiv (Znojemsko). Jedná se o dům volně stojící, obytná část orientovaná na jih (plánovaná 4m prosklená stěna).
Stavbu chci realizovat co nejvíce svépomocí. Investiční náklady by neměly za dům překročit 2.000.000 Kč (bez terasy a garážových vrat), ale nechci vyhazovat peníze za zbytečnosti.
Inženýrské sítě jsou přímo na hranici pozemku, na zahradě taky možnost vybudování studny (voda je asi ve 2 metrech).

Dům je velice jednoduchý, 14x9 m, obytná a klidová část odděleny. V koupelně bude ještě jeden záchod.

Stavět budeme nejpravděpodobněji z Heluz Family.

Okna - nejrozumější nabídka byla: „Slovaktual“ v profilovém systému na bázi středového těsnění Aluplast IDEAL 8000 (elegance design, 8 komor, 3 těsnění, izolační trojsklo Ug = 0,6 W.m-2.K-1, „teplý meziskelní rámeček“ TGI nebo Swisspacer)

A teď příchází ten zbytek:
1) jaké byste navrhovali topení?
2) řizené větrání se mi nejvíc líbí Schiedel Aera - zejména proto, že je to systém zároveň s komínem. Ale je bez rekuperace. Vyplatí se vůbec rekuperace v tomto domě?
3) jak se řeší přehřívání interiéru v létě? Dává se klimatizace?
4) solární kolektory, od koho?
5) jaké izolace do základů a jaké do stropu?
6) přišla nám první kalkulace na komplet střechu, je 400 tisíc odpovídající?

Nejpodstatnější je pro mě kvalita bydlení, mám také strach, že větrání bude dělat hluk, mám naročnou práci a ke spaní potřebuji absolutní ticho:)

Děkuji všem za jakékoliv rady.

Eliška P.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

122 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.