Help ! ADEX Comfort 06 + LICOTHERM

Help ! ADEX Comfort 06 + LICOTHERM

Začátek letošní topné sezóny se u mne nese ve znamení záhad a poruch. Mám jednu sezónu bez větších problémů používanou novou kotelnu s kotlem Licotherm AM24, čtyřcestným ventilem a servopohonem ESBE a ekvitermní regulaci ADEX Comfort 06. Po prvním zatopení, které proběhlo tuto neděli jsem jen lítal kolem topení a bádal kde a v čem je problém. Systém se po natopení kotle na 85C ne a ne nastavit aby zpátečka do kotle byla na 60ti stupních a do radiátorového okruhu mi to nechce pouštět vůbec teplou vodu. Zjistil jsem že po sotva půl roce používání mi odešlo čerpadlo na malém okruhu, tak jsem ho vyměnil a čekal, že už bude vše v pohodě, ale ouva. Zpátečka se i přesto nenatopí víc jak na 50-55C a do radiátorů stále nejde teplá voda. Po manuálním otevření čtyřcest.ventilu se okamžitě začali ohřívat trubky a chvilku na to radiátory, samo s sebou kotlová teplota spadla skoro na 60C a kotel okamžitě začal dotápět. Nahřál jsem vodu v radiátorech takto na 60C a přepnul zpět do automatického režimu a trochu zvedl kotlovou teplotu asi na 88C. Vše se bohužel vrátilo do púvodního nefunkčního stavu. Už si s tím fakt nevím rady. Kotel je stále natopenej na 85 až 92C zpátečka je na budíku na sotva 50C, ADEX signalizuje červenou diodou podchlazenou zpátečku a do radiátorů vůbec nejde teplá voda ?! Uvítám jakékoliv rady a nápady ...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.