výběr izolace a větrání

výběr izolace a větrání

Dobrý den,kupujeme domek z 50tých let 45 cm plná cihla zeď,brizolit.Je částečně podsklepený.první podlaží je asi 75 cm až 1 m nad terénem.Sokl je kamenný,velmi pěkný.Sklep má suché podlahy,prý jsou pod nimi drenáže),ale zdi do výše zasypání zeminou jsou trochu navlhlé.Vlhkost ,zdá se ,nestoupá vzhůru.Topení je tam na plyn nebo TP.Uvažujeme jak řešit izolace nebo topení.Zdá se mi dobré jít do prodyšného zateplení.Prosím,máte někdo zkušenosti s Baumitem,systémem Durlin a Lupoterm?Lupoterm se mi zdá sympatický,ale nechce se mi příliš žít v hliníkové krabici.
Prosím,máte někdo zkušenosti s podtlakovým větráním ve starších domech s tepelnou izolací?Nebo radu,jak situaci řešit?Je nám 62 let,techičtí antitalenti a financí taky není nazbyt.Rekuperace se nám už zdá do budoucna složitá z hlediska případných oprav a navíc nevím,zda je vhodná v našem případě.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.