Vytápění bungalovuDobrý den.
Máme bungalov s plochou 353 metrů čtverečních. Aby Vás to nelekalo, tak těch 200 metrů jsou samostatné 2 haly spojené s obytnou částí, kde budou umístěny květiny, taková velká zimní zahrada- zkrátka celoživotní koníček. Tam se bude topit v zimě jen na 18 stupňů.
Obytná část je zbytek. Celková budova má údajně ztrátu 16 kw. Stěny jsou z 30 cm Porfixu,pak 4 cm vata Orsil, dále 12 cm čedičové panely Kingspan- údajně za zdivo 120 cm a nakonec jako povrchovka bude 4 cm polystyrénu a fasáda.
Strop je ze sádrokartonů, mezi trámy tvrdá vata-10 cm, izolace Kingspan, pak prkna, na nich 16 cm vaty Isovér a konečně střecha Kingspan, tentokrát jako výplň tvrzený polyuretan, síla 8 cm.
Podlaha je dobře zaizolovaná, pod potěrem polystyrén 5 cm, pak beton. Vrch podlahy je tvořen dubovou podlahou, masivem 21 mm.
Radiátory deskové Korádo, v koupelně podlahové topené + radiátor. Okna jsou plastová 6- ti komorová. Tepelné ztráty 1,1 kw.
Momentálně máme elektrokotel Rejnok 24 kw a budeme topit první zimu. Bojler elektrický 125 litrů. Objekt obývají 4 osoby. Máme sazbu D45, což je 20 hoďin levná elertřina.
Hrozně jsem se polekal, když mě to počítal nějaký odborník a řekl mě , že budeme mít roční spotřebu 50000 kw ročně. Že se vžádném případě nedostanu pod 100000 kč.!!!!!!!!
Budu moc rád, jestli mě můžete poraďit. Bydlíme na Valašsku, nadmořská výška je 400 metrů,v zimě bývá dost sněhu, nevím jestli je to podstatné. Plyn k nám zaveden není, takže by připadalo v úvahu TČ, nebo kotel na peletky. Prosím o Váš názor.
Děkuji a zůstávám s pozdravem Zůbek