Uvedení otopné soustavy do provozu

Reklama
Uvedení otopné soustavy do provozu

Přeji hezký den,
v únoru 2008 jsem se na chalupě pustil do výstavby etážového topení, při kterém jsem využil i odborného potenciálu tohoto portálu (např. dotaz na volbu průměru Cu trubek, jejich pájení, zjištění tepelné ztráty domu).
Díky Vašim radám se mi podařilo 28.října 2009 otopný systém úspěšně uvést do provozu.
Pájení trubek, ze kterého jsem měl obavy, bylo nakonec bez problému (neteče ani jeden spoj). Trubky jsou na radiátory připojeny svěrným šroubením které je použito i na rozdělovačích tepla. Oběhové čerpadlo je (zatím) naprosto bezhlučné a pracuje na I.stupeň.
V kotli jsem topil dřevem, pilinovými briketami a uhlím. Ve všech místnostech jsem dosáhl příjemných 20 - 22 stupňů, i když topení prověří až opravdová zima kdy kotel bude "přidat" na výkonu (zatím byly denní venkovní teploty okolo +7 stupňů, v noci -3).

Na závěr pár údajů:
- tepelná ztráta domu 9,5 kW (nadmořská výška 600m)
- kotel na pevná paliva DAKON DOR 16 (v budoucnu záloha elektrokotel)
- použitá otopná tělesa: Radik 22 VK (5 ks 1100x600mm, 1 ks 1000x500mm, 2 ks 700x600 mm) a 1 ks koupelnový žebřík 600x1640mm
- rozvod Cu trubkami průměr 18 mm
- otevřená EN na půdě
- třírychlostní oběhové čerpadlo Wilo RS 25/4 na zpátečce

P.S. Pro ilustraci připojuji i jednoduché schema otopné soustavy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.