Jen částečná učinnost radiátorů

Reklama
Jen částečná učinnost radiátorů

Prosím o posouzení. Aktuálně řeším problém s jen částečně hřejícími plechovými radiátory s termoventily a hlavicemi. Ke dvěma dosud dobře fungujícím okruhům na jednom kotli jsem přidal okruh třetí a ten nevrací horkou vodu zpátečkou. Dva původní okruhy mají po sedmi radiátorech, jeden okruh v přízemí, druhý v 1. patře ( kotel je v suterénu ). Do přízemí jsem nyní přidal třetí okruh jen se třemi radiátory. Když se radiátory u nového okruhu zahřívaly jen v horní polovině, rozhodl topenář namontovat do tohoto okruhu na zpátečku čerpadlo ( Grundfos Alpha2 25-40 ), aby se zlepšil průtok okruhem. Po zapojení čerpadla na minimální výkon se skutečně všechny tři radiátory zcela prohřály, ale okruh do 1. patra přestal topit a druhý se 7 radiátory v přízemí se zhoršil. Na stacionárním litinovém kotli je kotlové čerpadlo Grundfos UPS 25-50 zapnuté na 3. - nejvyšší stupeň výkonu, tlak v rozvodu 1,5. Není možné celý problém řešit osazením výkonnějšího čerpadla na kotel? Zkusil jsem nastavit ventily na těch třech problematických radiátorech na 2,abych laicky omezil ovlivnění dalších okruhů, ale po zapnutí přidaného čerpadla dále přestává topit 1. patro. Děkuji za názory a případně i doporučení na nějakého profesionála, který by situaci posoudil na místě ( v Praze ).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.