Tepelna ztrata domu a zatepleni

Reklama
Tepelna ztrata domu a zatepleni

Dobry den,
Nedavno jsem zakoupil starsi dvoupatrovy domek. Dum je celopodsklepeny a kolaudovany koncem 50-tych let. Zdi jsou silne 45 cm a podle vseho se jedna o "skvarobeton"- (nevim jestli jsem se vyjadril presne) kombinovany s palenou cihlou. Dum ma "pudorys 14x7 metru" a ma brizolitovou omitku Jako prvni investici jsem provedl vymenu stavajiciho otopneho systemu (stare ocelove radiatory a silne ocelove trubky). Vymenil jsem v prvnim patre a na chodbe vsechny radiatory a tim souvisejici rozvody + stoupacky (vsechny trubky v medi). Nechal jsem si take namontovat novy kotel na tuha paliva (planuju topit hlavne drevem a plyn vyuzivat v prechodnem obdobi). Takze v soucasne dobe je dum vytapen dvema nezavislymi kotly. Na tuha paliva Ferroli GF 4N a na plyn Viadrus G25 (ten zustal jako jediny z puvodniho topeni). Prakticky v celem dome jsou jiz vymeneny okna za plastova. V prubehu priristiho roku bych rad prizemi kompletne predelal (bourani zdi a vymena poslednich trech oken za plastova), protoze stavajici dispozice mi nevyhovuje - dum byl koncipovan jako dvougeneracni 2x 3+1 . A nasledne cele prizemi vytapet podlahovkou. Take bych rad snizil naklady spojene vytapenim domu. Puvodni majitel na starem otopnem systemu protopil na plynu cca 50 000.- rocne. Tohle se mi zda celkem hodne. A tak bych rad dum kontaktne zateplil. Uvazoval jsem o zatepleni fasadnim polystyrenem 10 cm. Jen nevim jestli to bude dostatecne zatepleni a vlozena investice se zasadne projevi na usetrene energii. Zatepleni az na omitku bych rad delal svepomoci.
Kolik by takova fasada (bez zaverecne omitky) mohla asi vyjit ? Predem diky za pomoc
Marek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.