Výměna krb.kamen za krb

Rubriky:

Reklama
Výměna krb.kamen za krb

Dobrý den, rekonstruujeme RD a na místě zbouraného zděného komínu chceme nechat postavit nový nerez. Plánovali jsme prozatím napojit levnější krbová kamna, abychom už teď při rekonstrukci mohli dům temperovat, a někdy v budoucnu krb. Bylo mi však odborníkem řečeno, že pokud chceme nerez komín s přímým svislým napojením, musíme nechat kamna přímo napojit a už je NIKDY nevyměníme za jiné, protože bude komín na ně přímo výškově napasovaný. Řídím se heslem "nic není nemožné" a proto mi připadá divné, že je takový problém v případě výměny krbových kamen prostě nejnižší díl komínu nechat odborně vyměnit za díl delší nebo kratší a nová kamna připojit... Nápodobně při výměně kamen za krbovou vložku, samozřejmě když bude odpovídat průměr... Nebo jsem myslela, že se běžně dá postavit lehký komín (právě proto jsem volila nerez) až od patra a z kamen v přízemí se do něj napojit kouřovodem. Je to opravdu tak NEMOŽNÉ vyměnit kamna za krb?
Děkuji za objasnění.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.