Cim topit v kotli na tuha paliva

Reklama
Cim topit v kotli na tuha paliva

Dobry den,
Nedavno jsem koupil starsi domek,ktery pomalu rekonstruuju. Pred topnou sezonou jsem jeste stacil rekonstruovat topny system a pridal jsem litinovy kotel na tuhe paliva Ferroli GF 4n. Nicmene ted resim otazku s cim tuto sezonu topit ? Puvodni zamer byl topit drevem.
V okoli bydliste sem schanel drevo a sehnal jiz jen nastipane a narezane mekke drevo s cenou 850 Kc/1 volne sypany metr. Sice se jedna o drevo z lonske tezby, ale je skladovano volne venku a ted po vydatnych destich je dost promacene. Prodejce sice tvrdil, ze neni problem s takovymto drevem topit, ale nechce se mi tomu moc verit. Jako dalsi alternativu jsem uvazoval drevene brikety - dalsi prodejce v okoli nabizi brikety z bukovych pilin v baleni po 10 Kg za 45 Kc. No a jako dalsi alternativu jsem narazil na koks-orech 2. Celkem me prekvpila "rozumna" cena 469 Kc/q. A tak ted stojim pred problemem k cemu se mam priklonit. Jak jsem se dival na tabulku vyhrevnosti, tak jednoznacne vyhral ten koks. Tam bych nemusel resit "vlhkost" a vyhrevnost je asi taky jinde. A tak se asi spise priklanim ke koksu.
Jsou moje uvahy vporadku, nebo jsem nekde neco prehledl, nebo blbe spocital ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.