Dobrý den, prosím Vás nemáte někdo zkušenosti s heluz family 50. Rozhodujeme se zda postavit přízemní dům z heluz nebo porotherm a zda nemáte nějaké zkušenosti s cihlama bez zateplení. děkuji za odpověď
Podle výrobce jsou heluz family plněné ...
Před třiceti léty jsem začal zateplovat polystyrénem 5cm a nátěry vysoce disperzní barvou. Pokud chcete vidět tyto…
Když budeš mít cenové nabídky, dáš mi vědět prosím?... Toto mě velmi zajímá...
To je dřevostavba s difuzně otevřenou skladbou (dražší verianta). Co jsem si všiml, tak především z cenových důvodů je…
před 13 dny
To je váš názor a já vám jej neberu. V několka stavbách ze dřeva jsem byl a byly to konstrukce "balloon…
před 13 dny
Mě spíše překvapilo, že sem vkládáte účelové reklamní články. V případě dřevostaveb najdete podobné pindy např.…
před 13 dny
352 odpovědí
Zobrazit všechny reakceProsím zajímaly by mě nějaké informace. Má smysl podle vás použít při stavbě doplňkové cihly? Splní účel tak jak je to deklarováno?
KŠ Karel Šilhán @karel.silhanSmysl to jednoznačně má, ušetříš si tím kus práce, je to skvělé řešení.
Straka, Rosenberg, Voráček, Němec, Jaromir, Coufal, Plhák, Kořínek, Sýkora = jeden uživatel. Chápu, že máte v Heluzu obrovský propad ve výrobě, ale tlačit tady enormě na pilu je fakt už za čárou.
MB Marek Bednar @marek.bednar930Omlouvám se, ale když někdo chce něco vědět a procházím si momentálně něčím podobným, tak rád odpovím, pomůžu.
Hezký den potřebovala bych poradit ohledně výběru zdiva, respektive chceme si s mužem co nejvíce informací zjišťovat, že co je ideální řešení...
Doposud oba jsme bydleli v bytě, takže mnoho zkušeností ani se stavbou domu, ani bydlením v něm nemáme, ale je to náš sen...
Proto každou radu ocením...
SH Stela Holiková @stela.holikovaDiskuzí na toto téma je zde a na jiných forech kvanta. Stačí si je přečíst. Rozhodující je především co preferujete jako např.
cena = v tom případě je výhodnější sendvič z nosného zdiva a vnějšího zateplení.
akustický útlum a vysoká akumulační schopnost domu = sendvič z VPC+zatepelení. Naopak pokud chcete minimální akumulaci, tak dřevostavba nebo sendvič z BST s vnitřním zateplením
Dále taky rozhoduje, zda budete stavět na klíč, nebo svépomocí.
Cihly bez zateplení ať už PTH nebo Heluz jsou jen reklamním trikem výrobců aby prodali dražší cihly. Věřte mi, není to v ničem lepší. Složité řešení tepelných mostů v oblasti věnce a překladů, tepelné mosty ve spárách (pokud není zděno na pěnu), určitě vyšší finální cena (vyšší cena práce, vyšší cena cihel, vyšší cena srovnání pro finální omítku), horší z hlediska statiky (do překladů a věnce musíte nacpat polystyrén na úkor železobetonu), uskočený sokl, což podle mě taky není z hlediska statiky ideální. Prostě je to ve všech směrech horší. Pokud Vám jde o provětranost, daleko lepší řešení je buď vata z venku, provětraná fasáda nebo dokonce PUR panely.
RR radimir radimir @radimir.radimirTohle mě překvapuje z vašeho komentáře. Protože podle toho, co vidím ve svém okolí, stále více lidí staví tak, že už nezateplují zvenku polystyrenem.
Co vás přesvědčilo, kterého výrobce cihel vybrat? Na čem lze tedy stavět?
MS Michal Sýkora @michal.sykora464Ještě nemáme vybráno na sto procent, ale také se dívám, jaké další služby mi společnost může ještě poskytnout.
Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem.
Příspěvek byl administrátorem odstraněn z důvodu porušení pravidel diskuzního fóra nebo na žádost autora příspěvku.
Dobry den, rozhodne bych z cihel Heluz Fam. nestavel. Je to jedna z nejhorsich zkusenosti ktere mam. Poraskal mi cely dum. Cihla i po trech letech pracuje v zavislosti pusobeni tepla na fasadu. Poskodilo me to i pancerovou perlinu. Nakonec jsem nucen zateplit. Heluz se mi na reklamaci vysmal, priznal ze je cihla spatne vypalena ale rovnou mi rekli ze podle CSN cihla odpovida. Tak ze na popraskanou fasadu lepim vatu.
Dobrý den,
při návrhu projektu domu ze zdiva Heluz Family 44 jsem narazil na zajímavý problém. Doporučovaná vertikální poloha spodní hrany okna od podlahy nesouhlasí s modulem, ve kterém je zdivo vyráběno. Projektant mi doporučuje realizovat ve stavbě 2 řady cihel výšky 150mm STI vysypaných perlitem. Jaký máte názor na tento postup? Přiznávám, že perlit kdekoliv mimo 1. řadu se mi nezamlouvá - předpokládá dokonalé provedení celoplošného lepidla tak, aby nemohlo dojít k vysypání perlitu do spodních řad a navíc nevím, co perlit a kondenzace ve zdivu...
Pokud máte někdo s touto záležitostí zkušenost, prosím o názor...
Děkuji.
Dobrý den, prosím Vás mam dotaz taky chceme stavět z heluz family 50 ,ale projektant nám radi na obvodové zdivo 24 až 25 a pak zateplit 20 polistirénem.
mam dotaz - není to malo na obvodové zdivo?
- nevideto dráž?
pak sme navrhovali kompromis aspon 30 a zateplit ,ale nato proktant, že by sme posunuli rosny bod do zdiva a to že není dobré.Prosím poradte osobní zkušenosti děkuji Radek
RJ Radek Jan @radek.janProjektant tomu určitě rozumí, takže by vám neradil něco, co je nereálné. Na tu cihlu 30cm by to ten projektant určitě mohl přepočítat. Akorát se mu asi nechtělo. Jen na něj zatlačte. Z každého materiálu jde navrhnout správně zeď :)
Na těchto stránkách na toto téma již proběhla spousta diskusí. Vím, že zde jsou i projektanti nebo lidé, co už stavěli a mnoho z nich radí, že nejvýhodnější kombinace, pokud chcete cihlu, je stavět z 30cm + polystyrén, u bungalovu by mělo stačit těch 25cm + polystyrén.
Kombinace 25cm + polystyrén je zdaleka nejlevnější, alespoň co se materiálu týče. Vyjde to o víc jak 100Kč na m2 zdiva levněji. U stavby třeba 10x10m (bungalov) to máte zhruba 100 - 130m2 zdiva (v závislosti taky na oknech) x 100kč = 10.000,- úspora. Další úspora bude nejspíš u základů (u 50cm cihel budou muset být širší základové pásy).
Navíc, jak tu píše třeba pan Škeřík nebo jiní přispěvatelé, vícevrstvé zdivo má celkově lepší vlastnosti (přečtěte si celou tuto diskusi).
Dobrý den,
při plánované stavbě chceme použít zdivo Heluz Family 44. Family 50 má sice lepší tepelný odpor (relitivně malý rozdíl), ale popravdě počítám s dalším nárůstem cen energií a tím i s možností, že bych musel dozateplit dům. Ale protože je pro mě mikroklima v domě zásadní a polystyren bych si na dům nedal, raději nyní volím jednovrstvé kvalitní zdivo a pokud přijde opravdu ta izolace, nebude můj dům tloušťkou stěn připomínat hrad, i když tloušťka stěn malá nebude...
Jinak osobně vidím největší nebezpečí u jednovrstvého zdiva v nekvalitní práci stavební firmy...
Každopádně pokud někdo máte zkušenosti s cilhami Heluz Family, také uvítám praktické zkušenosti a postřehy.
LV Luboš Vvvv @lubos.vvvvMohl byste nastínit souvislost mezi mikroklimatem v domě a fasádním polystyrenem ? Tedy u domu, který bude hodnotami atakovat EPD a je v něm "povinná" VZT s rekuperací.
Pokud už předem plánujete zateplení, což Vám plně schvaluji, nehazardujte penězma na nesmyslně silnou a drahou zeď, ale udělejte sendvič, 1/2 nosná zeď a 1/2 izolace. Zrušil jste vyzáž hradu, ušetřil jste peníze, dosáhnul jste špičkových izolačních parametrů a mikroklima v domě zůstane netknuté, protože s EPS nepřijdete do styku, tedy ani Vaše dýchací cesty. Také proto, že určitě budete aplikovat parozábranu, EPS tedy zůstává na vnější straně obálky odizolován. Pokud by se nějaké mikročástice dostaly do vnitřního prostoru domu, spolehlivě je odvětrá VZT.
Dobry den, uz jste se rozhodli jestli z nich budete stavet? Nemate nejake dalsi infromace ci reference od nekoho jineho? Diky
PD Petr Dvorak @petr.dvorak599Dobrý den,
nemáte někdo zkušenost se zděním z broušených cihel Heluz 36,5? Vaše zkušenost by mně pomohla při rozhodování volby stavebního materiálu.
Děkuji
nevím jakou myslíte přímo pevnost, ale našla jsem na jejich stránkách pevnost v tlaku 8 MPa.myslel jste toto?
součinitel prostupu tepla 0,15, no to sem zvědavej na deklarovanou pevnost (asi 0,00nic), to bude maximálně tak na přízemní domy
No nevím jak heluz ale radil bych vám u porothermu zdít na pěnu. Nevěřil jsem ale drží to jako blázen. S broušenýma cihlama to jde tak rychle že se i zedníci divili a kroutili hlavou. Zedník s 30 letou praxí říkal že kdyby to věděl tak už takto staví jak montážní pěny vymysleli. Vážně musím říct že je to naprosto super, rychlé, čisté, přesné.
PP Petr Provazník @petr.provaznikA jak izolace? Mi pořád nevíme, protože jsou všichni zvyklý dávat cihlu a izolace ale když uvádějí že se nemusí izolovat a má to stejné vlastnosti tak jako laici bychom se rozhodli bez izolace. Otázka je jak s cenou?
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.