Návrh trativodu na dešťovou vodu

Návrh trativodu na dešťovou vodu

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s vybudováním vsaku na dešťovou vodu. Situace se skladbou zeminy je asi následovná: na povrchu je cca 1,5 ornice, pak cca 0,5 m navážky, pod ní začíná hodně tmavá až černá zemina jílovité povahy - cca 0,5 m, pod ní je jílovitá půda modré barvy - cca 2 m, pod ní v hloubce cca 4,5 - 5 m začíná štěrkové podloží. Vykopal jsem dvě jámy - u jedné jsem prorazil štěrkovou vrstvu, což způsobilo, že tlaková spodní voda začala stoupat nahoru a vystoupala do výšky až cca 2,5 m pod povrchem. Druhou jámu jsem nehloubil tak hluboko, zůstal jsem jenom na modré jílovité půdě, a voda také nastoupala, ale už ne tak vysoko.

Takže pokud se s vyústěním potrubí dostanu do např. 1,5 m hloubky, jsem už téměř u málo propustných jílů - pokud vykopu hlubokou jámu až na štěrk, spodní voda nastoupá. Pokud budu kopat jen do hloubky jílů, voda bude přes jílovou vrstvu vsakovat jen velmi pomalu. Při rozhovoru s geologem mi bylo řečeno, že voda bude spíš ubývat odpařováním než vsakováním.

Ještě pro potřeby výpočtu - plocha střech cca 150 m2, oblast Prostějovsko.

Najde se tady někdo, kdo mi s tímto dokáže opravdu odborně poradit, popř. navrhnout výpočet?

Děkuji Janošík

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.