Externí termočidlo k PH-HD20Tak jsem se rozhodl ke koupi pár externích termočidel ke hlavicím PH-HD20. Důvodem bylo to, že umístění hlavic resp. ventilů u topení bylo celkem nevhodné, neboť se buď tvořila jakási vzdochová teplá kapsa mezi hlavicí a parapetní deskou a nebo hlavice byla v rohu místnosti. Výsledkem bylo předčasné zavírání hlavic a nedotápění místností. Na radu pana Filka jsem koupil externí termočidlo. Je to vlastne krabička, bílá, (cca 1/2 od zápalek), ze které jde něco jako telefonní kabel, který se nacvakne k hlavici. Délka kabeláže, co mám, 8 m funguje OK. Čidlo mám umístěné na protílehlé zdi. Kabel je zaškrábnut do zdi a zatmelen (mohu dle mých zkušeností doporučit ONE TIME šlehaný tmel (něco jako bílá plastelina) a zatmelení je jednodušší než si myslíte. :-))
Výsledek? Teď mi vše funguje naprosto OK a jsem maximálně spokojenej. V místnosti mám přesně tolik co potřebuji, nemám nedotopeno, jak se mi stávalo dřív vzhledem k blbě umístěným ventilům topení a parapetním deskám. A pokud máte někdo přetopeno, nastavte si dobře hodnotu PZ a nebo to řešte externím čidlem (cca 300,-)a pokud máte v místnosti více hlavic, můžete je třeba napárovat do PH-BHD, které de-facto funguje analogicky jako to externí termočidlo.