Výměna výtahu

Reklama
DD Daniel Daniel @daniel.daniel633 před 14 roky15.11.2009 17:22:00
Výměna výtahu

Dobrý den,

Bydlíme v panelovém domě (6 pater) ze 70. let a začala se u nás řešit výměna výtahu s oddůvodněním aby výtah splňoval normy EU. Výtah, který tady máme má výměru 1,8 m2 neni v takové té kleci jak to bývá jinde, prochází prostředkem baráku takže rozměry šachty měnit nejde... Výtah má vnitřní dvířka, který musí být zavřený aby se rozjel.
Trochu jsem tady pročítal příspěvky ostatních a jestli to chápu dobře tak býtah by měl splňovat nějaké normy, ale nikdo to nemůže přímo nařídit. Problém nastane až když se stane nějaká nehoda apod. ?
Zajímalo by mě jaký konkrétní předpis takový výtah nesplňuje a jestli je nutná výměna nebo kdyby něco nesplňoval tak jestli jde starý levněji upravit? Dá se odhadnout cena nového výtahu?
Dál by mě zajímalo jestli je nějaký omezení co se týká rychlosti výtahu a rozjezdu/dojezdu? Mám zkušenost z jiného paneláku kde už výměna proběhla, že výtah je znatelně pomalejší navíc má pomalý rozjezd a snad ještě víc pomalejší dojezd -> šílený. Proč to nefunguje jako u starých kdy výtah jede od začátku do konce "na plno"? Nebo to je jenom záležitost konkrétního výrobce?
Předem děkuju za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.