Kontaktní zateplení, novostavba Porotherm - řešení spár

Reklama
Kontaktní zateplení, novostavba Porotherm - řešení spár

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na jednu eventualitu, na kterou jsem zatím nenalezl jasnou odpověď.

Chceme zateplovat kontaktně EPS (100mm) novostavbu postavenou z Porothermu 36,5 P+D. Dle mého názoru je vyzdění poměrně kvalitní rovinatost je dobrá a spáry jsou většinou 1-1,5cm (vodorovné). Objevují se ale místa, kde není ideálně horizontálně provedené spoje (zámky nejsou doraženy zcela) a vznikají sem tam tedy spáry cca 1cm široké a poměrně hluboké. Taktéž sem tam není ve vodorovných spárách malta ideálně rozprostřena a tak je možné že existují "kapsy" ve zdivu. Mám obavu, aby se v těchto místech "nesmazával" význam tepelné izolace, resp výrazně se nesnižovala její účinnost.

Oč mi jde ale hlavně:
Je potřeba při kontaktním zateplení lepeném celoplošně tyto "podezdřelá" místa zatřít omítkou nebo to není nutné? Ptal jsem se místních realizačních firem a názory se dost různily - od jasného stanoviska ANO, zamazat omítkou (sníží se tak prý spotřeba lepidla???) až po rázné NE - není potřeba (což tak nějak odpovídá i údajům od výrobců EPS).

Předem děkuji za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.