Kontaktní zateplení, novostavba Porotherm - řešení spárDobrý den,
chtěl bych se zeptat na jednu eventualitu, na kterou jsem zatím nenalezl jasnou odpověď.
Chceme zateplovat kontaktně EPS (100mm) novostavbu postavenou z Porothermu 36,5 P+D. Dle mého názoru je vyzdění poměrně kvalitní rovinatost je dobrá a spáry jsou většinou 1-1,5cm (vodorovné). Objevují se ale místa, kde není ideálně horizontálně provedené spoje (zámky nejsou doraženy zcela) a vznikají sem tam tedy spáry cca 1cm široké a poměrně hluboké. Taktéž sem tam není ve vodorovných spárách malta ideálně rozprostřena a tak je možné že existují "kapsy" ve zdivu. Mám obavu, aby se v těchto místech "nesmazával" význam tepelné izolace, resp výrazně se nesnižovala její účinnost.
Oč mi jde ale hlavně:
Je potřeba při kontaktním zateplení lepeném celoplošně tyto "podezdřelá" místa zatřít omítkou nebo to není nutné? Ptal jsem se místních realizačních firem a názory se dost různily - od jasného stanoviska ANO, zamazat omítkou (sníží se tak prý spotřeba lepidla???) až po rázné NE - není potřeba (což tak nějak odpovídá i údajům od výrobců EPS).
Předem děkuji za odpovědi.