Problém se změnou vytápění

Reklama
Problém se změnou vytápění

Zadala jsem instalaci plynového vytápění v přízemním rod. domě. V té souvislosti mi bylo doporučeno vyměnit rsdiátory. Původní ocelové článkové jsem se rozhodla nahradit radiátory Kalor. Požadovala jsem zachovat funkci kotle na tuhá paliva. Předala jsem provádějící firmě původní projekt vytápění. V té době jsem neměla tušení, co je samotíž a co je nucený oběh. Byl instalován kondenz.plyn kotel. Radiátory byly všechny připojeny 1/2"term. ventily s hlavicemi a 1/2" šroubením. Původně byly napojeny dvoureg. kohouty a šroubením v rozměrech 5/4", 1" a jeden 3/4" a jeden 1/2". Byl zlikvidován topný registr osazený v přízemí, který bezvadně fungoval pro odvzdušnění i doplňování vody. Dopouštění se nyní provádí ve sklepě do kotle na tuhá paliva hadicí, která není napevno. U nejvyššího radiátoru nehřeje několik prostředních článků, třebaže už měsíc odvzdušňuji a teče voda. Po předání prací jsem zjistila, že nefunguje samotíž. Kotel na tuhá paliva lze provozovat pouze s oběhovým čerpadlem. Navíc v celém domě to hučí jako v hydrocentrále, jak při topení plynem, tak tuhým palivem. Nevím, zda je to způsobeno malými průtoky připojení, nebo tím, že vodu honí čerpadlo, nebo obojím. Zajímá mne, zda je takové provedení práce možné posoudit jako nekvalitní a zda mohu po firmě žádat kompenzaci. Pokud ano, jak postupovat.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.