Poradíte mi prosím někdo s únosností?

Reklama
Poradíte mi prosím někdo s únosností?

Dobrý den,

poradí mi prosím někdo, jestli je dostatečná dimenze (HE 260M) skrytého průvlaku v RD? Situaci jsem načrtl v příloze. Jedná se o stavbu z Heluzu (v kombinaci z CPP - jen v interiéru). Strop se nachází nad 1NP, je vyskládán z MIAK na POT nosníky uložené na spodní pásnici nosníku. Rozpětí stropu je 3700mm. Strop je zatížen (v tomto místě) jen příčkami - jedna je na celou délku nosníku (viz řez) a další jsou vynášeny zdvojenými nosníky - viz půdorys. Příčky budou až po hřeben střechy - max 3500mm. Dále strop vynáší sloupek krovu - vaznice je nad nosníkem a sloupek nad pilířem z CPP, takže nemá na nosník téměř žádný vliv. Nosník bych vyztužil přivařením pásoviny ze spodní k horní pásnici na obou stranách. A ještě bych jej zabezpečil kvůli pootočení z důvodu jednostranného zatížení stropu, co vy na to? Snad je vše jasné z těch náčrtků. Jedná se o jakoby balkon - z 1NP bude balkon do přízemí.

Předem děkuji za reakce, Martin

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.