kam nahlásit zprasenou revizi elektroOmlouvám se za ostřejší výraz v nadpisu, ale pohár trpělivosti přetekl. Před dvěma měsíci jsme převzali zkolaudovanou novostavbu, jedna z věcí, kterou jsem téměř ihned reklamoval byl naprostý nesoulad revizní elektro zprávy se skutečným osazením v rozvaděči - naprosto nesedí popisy jističů, některé prostě chybí, jiné jsou zřejmě díky copy/paste ve zprávě dvakrát až pětkrát, tam kde je třífázový pro bojler je v revizi jednofázový, stykače podlahového topení jsou za dvěma jističi v sérii, mezi nimi je vsazen HDO...
Revizák na to kašle, dodavatelská firma taky. Vrcholem všeho bylo, když jsem dnes chtěl dodělat venkovní světlo a zjistil, že část vnitřních světel je na stejném jističi jako venkovní smyčka (za chráničem), což by zase tak nevadilo, i když revizi a PD to samozřejmě neodpovídá vůbec, jenomže druhá část venkovní smyčky (podle PD a revize má být na stejném okruhu) za chráničem vůbec není a je zřejmě napojena na nějaký jiný vnitřní okruh (jistič pro venkovní okruh byl samozřejmě dole, nicméně drát stále živý, takže za doprovodu světelných a kouřových efektů jsem shodil hlavní jistič ještě před hodinami).
Na barák máme v rozvaděči osazeno 110 pozic, ani jedna není popsaná, revize píše jen "zásuvky" a "světla", ale už vůbec ne kde. Zkoušet to metodou pokus/omyl za neustálého shazování spotřebičů se mi vážně nechce.
Je to o to smutnější, že elektrikář, který dělal elektro do celého baráku si na to pak sám udělal revizi (smí se to vůbec?)
Tedy otázka: Který úřad stojí nad revizákem s kulatým razítkem a má právo kontroly, pokuty, případně odejmutí razítka? Díky moc.