projekt typového RD a možná změna použíté cihlyDobrý den, mám dotaz, který tu na TZB foru už byl mnohokrát řešen a i když jsem si přečetl dost názorů a témat k tomu souvisejících, moc z toho chytrý nejsem. Chtěl bych vás všechny poprosit o radu či otevření diskuze, jak z toho ven:-(
Rozhodli jsme se s přítelkyní postavit RD. Nakonec padla volba na tento domeček.
http://www.archipelag.cz/typove-projekty…
Můj dotaz se týká použité cihly a možné změny, protože nevím co přesně to obnáší. V projektu je počítáno se 40cm cihlou od Heluzu STI a se "zateplením" EPS 7cm. Nejsem z toho moc nadšený a proto Vás žádám o vaše názory a rady. Četl jsem tu dost diskuzí, kde se radí užší cihla a silnější zateplení. Celý projekt je kompletně v systému od Heluzu, jestli se nemýlím. Zítra to doplním. Jde mi o to jaká je asi nejvhodnější kombinace a hlavně aby se nemusel celý projekt totálně předělávat.
Např. kdyby se tam dala jen 25cm cihla+třeba 15-20cm EPS či kam.vlna(napadá mě Rockwool, ale jistě mi poradíte i jiné alternativy). Jenže jak jsme koukal tak maj v nabídce už jen STI (broušenou, nebroušenou), musel by se předělávat projekt nebo co to obnáší.
Kdybych chtěl uplně jiné zdivo, tak jak by to bylo se změnou projektu a případně jaké použít?
Možná to bude úplně blbá otázka, ale když dám užší cihlu nebude to mít vliv na strop, myslím tím délku těch stropníh nosníků.
Uvažujeme v přízemí s podhlahovkou( i když v projektu jsou panely, ty chceme zachovat jen v podkroví), to znamená nějakých 15cm betonu navíc na zakrytí vedení teplovodní podlahovky. Jak se to v tomto případě dělá s oknama či vchodem na terasu, futrama. To se to všechno posune prostě řekněme o jednu vrstvu cihel nahoru nebo jak to udělat, aby se například vchod na terasu "nezabetonoval"
Omlouvám se za otázky, ale tato oblast je mi hodně vzdálená, takže rád uslyším názory zkušenějších lidí.
Děkuji všem