Podrezat/nepodrezat? Odkopat + drenaz?

Reklama
Podrezat/nepodrezat? Odkopat + drenaz?

Dobry den,

potreboval bych se poradit s nekym nezavislym o rekonstrukci starsiho RD. Dotraz davam sem protoze bohuzel verim, ze pokud se obratim na firmy, ktere domy napr. podrezavaji, vzdy mi doporuci provest jejich reseni i kdyz to nebude nejlepsi volba. :-/

Soucasti rekonstrukce domu bylo zruseni starych drevenych podlah (tramy polozene na ricnim pisku+prkna). Po rozebrani techto podlah bylo zjisteno, ze nektere tramy jsou uplne ztrouchnivele - rozpadaji se uz pri pohledu na ne, nektere jsou prolezle cervotocem, nektera prkna jsou na tom podobne. Nahradou by mely byt betonove podlahy. V 1/3 domu to tak jiz svepomoci puvodni obyvatel udelal (podrez rucni pilou, izolace ipou + 50mm beton), ja se rozhoduji co se zbylymi 2/3.
Pro prehled - soucasne podlahy v prizemi jsou cca 80cm nad okolnim povrchem, dum je z cihel, sokl domu z piskovce. Jedna z mistnosti je podsklepena. Mam strach, ze podrezem mezi piskovcem a cihlou uzavru vsechnu vlhkost v piskovci, ktery bude "trpet". V casti domu, kde to tak je provedeno se mi zda (subjektivne), ze je piskovec v horsim stavu nez na opacne strane domu. Muze to byt vsak jen tim, ze tam kde je podrezano neni udelan nad piskovcem "parapet" a jeden z okapu byl v tom miste ucpany, takze voda tekla na okolni beton. Steny zevnitr vlhke nevypadaji, malta ve sparach mezi cihlami je sucha/sypka. Jedina vlhka zed je na prvni fotce vlevo asi do vyse piskovce (zachod s malym okynkem nalevo od dveri) - ale muze to byt diky spatnemu odpadu do jimky. Tato mistnost zde nebude - bude rozsirena mistnost v prizemi, takze nastavajici podlaha bude oproti soucasne o tech cca 80cm vyse.

Pro predstavu prikladam obrazky z venku - cervena cara znamena podrezano, zelena nepodrezano. Stena ktera neni videt je podrezana z pulky (proste jen 2 mistnosti). Podrez je presne mezi piskovcem a cihlou, linku jsem maloval umyslne vys.

A obrazek pudorysu (puvodni stav, zustane pouze 45cm silna nosna zed v polovine domu, pricky budou jinak) - opet cervene podrezano, zelene nepodrezano, oranzova vlhke zdi/opadana vnitrni omitka do vyse 80cm.

Mohl by mi nekdo alespon ramcove poradit?

Dekuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.