solární kolektory a přebytek tepla

Rubriky:

Reklama
JN Josef Nos @josef.nos před 14 roky26.11.2009 09:34:00
solární kolektory a přebytek tepla

Máme 6 kusů instalovaných plochých solárních kolektorů (výkon 1kusu je 1.7kW). Původně měly sloužit i pro vytápění. První variantou je použít je jen pro ohřev TUV.
Problémem však zůstává co s přebytky tepla v létě. Nemáme bazén či jinou možnost kam teplo vybíjet. Existuje varianta, že by bylo možné panely nechat přehřívat (vypnutá cirkulace), aniž by docházelo k úniku nemrznoucí směsi? Ta se při vyšších teplotách odpařuje a uniká odvzdušňovacím ventilem. Nebo ještě jiné "elegantní řešení" při zachování všech panelů.
Dům má podlahové vytápění + radiátory a plynové topení(kondenzační kotel). Nádž na TUV nyní nemáme, budeme pořizovat novou. Ještě připadá varinta zapojit solár i do vytápění a v létě pouštět teplo do sklepní obytné místnosti, kde bývá zima.
Hledáme však jednoduché řešení, které by nepřekročilo několikanásobně návratnost další investice.

Upraveno administrátorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.