nízká teplota vracečky POMOC !!

Reklama
nízká teplota vracečky POMOC !!

Dobrý den , potřebuji pomoc. Mám zapojený kotel Atmos C20S klasickým způsobem a to, kotlový okruh CU28mm + kotlové čerpadlo + TSV1 /65C/ .Mezi Ventilem TSV1 a vývodem z Kotle je CU 15mm s kulovým ventilem 1/2" . Pod čerpadlem a TSV1 je propojení se zpětnou klapkou pro samotíž. Při zátopu kotle mám spuštěné kotlové čerpadlo a voda jde přes TSV ventil vstup B postupně do kotle spodem vývodem AB. Do té doby je klid. Postupně když dosahuje teplota hodnoty cca 65 C , tak za začne rychle ochlazovat zpátečka , kdy klesne teplota na cca 35-40 C. Samozřejmě, že pořád běží jak oběhové čerpadlo, tak i je sepnutý kotlový ventilátor, protože mu začne klesat teplota vody. Nakonec to vyvrcholím tím, že teplota vody z výstupu vyleze na 80 - 95C, tím mi vypne kotlové čerpadlo /i když mám dole u vstupu do kotle pouze 40-50c !!??/ a systém spustí oběhové čerpadlo pro radiátory a tím se ještě voda na zpátečce víc ochladí..??!! Co s tím ? Do vstupu ze zhora "B" do TSV jde voda 80-90C , takže normálně otevře termostat a pustí vodu ze systému a tím způsobí ještě víc ochlazení zpětné vody do kotle..Kotlové čerpadlo je z důvodu vysoké teploty už vypnuté, tak se nestačí tolik přimíchávat ke spodku....Kde je problém?, že by zpětnou klapkou proudila pod kotlovým čerpadlem a TSV studená vody ze systému a tím to podchlazovalo?? Už si nevím rady. Zkoušel jsem regulovat i množství studené vody od radiátorů přiškrcením kul.ventlilu .ale myslím, že to není správné..Systém je jednoduchý mám pouze radiátory a regulace s třícestným ventilem Duomix 3/4" . Duomix je cca 1.5m od kotlového okruhu. Kotlový okruh je CU28mm od něj CU22mm k Dumixu , pak už postupně 18mm a 15mm u radiátorů..Jinak radiátory šlapou bez problému....děkuji moc za všechny rady.. Honza

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

30 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.