Termostatický směšovačProsím neporadil by mi někdo zda dát termosměšovač raději s větším průtokem 9Kvs nebo menším 3,2Kvs od Esbe ke kotli na pevná paliva Etka 23Kw. Dvoupatrový dům přibližné ztráty 22Kw, rozvody staré, kotelna 76mm od kotle s náběhy do čtyřech stoupaček, které už nevedou do pater větší než 1'' a do druhého patra pouze jedna stoupačka ve 3/4, jinak 1/2. Současný Dakon dor 27Kw je předimenzovaný, neboť stačí topit na 40 a pod nulou na 50 stupňů. Kotelnu bych vyřezal a dopojil mědí Cu 28mm s třemi čerpadly Alpa 2, kotel a TUV(300L) 25-40, radiátory 25-60(víc jak 5m). Udělal bych vývody na dopojení aku nádrže v budoucnu, ale nikde jsem se v diskusích nedočetl, jaký by byl nejvhodnější průtok termoventilu, původně jsem chtěl ESBE TV 25/60 s 8Kvs, ale ten už se nedělá, nyní pouze S 9 Kvs nebo mosazný model s 3,2 Kvs. Jsem z toho už nějaký utahaný, z místních topenářů mi nikdo nedokáže poradit, montují jen Ladomat a ten má tuším 14Kvs. Zajímalo by mě, jesti by fungovala kombinace Termo 3,2Kvs vůči tří cestnému směš 6,3Kvs nebo by bylo lepší zapojit do kotlového okruhu termo s větším průtokem 9Kvs. Musím to mít brzy hotové, protože dosluhuje jediný bojler 8OL a musíme si ohřívat vodu v konvici.
Děkuji za každou reakci