Komín (zadní odv.) vs. vzduchotěsnost

Reklama
Komín (zadní odv.) vs. vzduchotěsnost

Dobrý den, jak řešíte zadní odvětrání komínu v NED domě? Máte s tím někdo problém?
Mě se začala dít ta věc, že se mi zadním odvětráním vrací spaliny do domu. Když zapnu centrální vysavač, tak to chápu. I digestoř bych pochopil. Nemám řízené větrání (zatím??).
Odvětrání jsem na zkoušku uzavřel-utěsnil. Komín mám umístěný v koupelně - je ze tří stran obložen obklady, zadek je u zdi. Dále prochází stropem, kde jsou i dva 150mm průchody na horkovzduch a kabely, dále putuje dětským pokojem, kde je za předstěnou ze sadroše a skrz pudu ven. Za tím sadrošem není nijak povrchově upraven. A včera se mi stalo, že při zátopu aniž bych pouštěl digestoř nebo vysavač se vyskytl kouř zase v koupelně. Vypadalo to, že se tam dostává z toho prostoru za sádrošem. Že by nějaká spára mezi tvárnicemi??? Ale spíš se mi nechce věřit, že by krb vyvolal podtlak a byl schopen nějakou dirkou ve spáře nasávat zpět zplodiny. Bylo to pouze při zátopu, později už ne. Krb je v otevřeném prostoru cca 180m3, tak mi připadá nemožné, že by dokázal podtlak.
Kvůli velikosti otevřeného prostoru jsem nedělal sání spalovacího vzduchu z venku, ale asi budu muset. Mám jedinou možnost z půdy. Šlo by to?
Vloni se mi to asi ani nestalo...doufám, že nedošlo k nějaké poruše komínu. Nějaké dodělky co napomohli vzduchotěsnosti jsem přes léto vykonal, ale že by až takhle...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.