Komín (zadní odv.) vs. vzduchotěsnostDobrý den, jak řešíte zadní odvětrání komínu v NED domě? Máte s tím někdo problém?
Mě se začala dít ta věc, že se mi zadním odvětráním vrací spaliny do domu. Když zapnu centrální vysavač, tak to chápu. I digestoř bych pochopil. Nemám řízené větrání (zatím??).
Odvětrání jsem na zkoušku uzavřel-utěsnil. Komín mám umístěný v koupelně - je ze tří stran obložen obklady, zadek je u zdi. Dále prochází stropem, kde jsou i dva 150mm průchody na horkovzduch a kabely, dále putuje dětským pokojem, kde je za předstěnou ze sadroše a skrz pudu ven. Za tím sadrošem není nijak povrchově upraven. A včera se mi stalo, že při zátopu aniž bych pouštěl digestoř nebo vysavač se vyskytl kouř zase v koupelně. Vypadalo to, že se tam dostává z toho prostoru za sádrošem. Že by nějaká spára mezi tvárnicemi??? Ale spíš se mi nechce věřit, že by krb vyvolal podtlak a byl schopen nějakou dirkou ve spáře nasávat zpět zplodiny. Bylo to pouze při zátopu, později už ne. Krb je v otevřeném prostoru cca 180m3, tak mi připadá nemožné, že by dokázal podtlak.
Kvůli velikosti otevřeného prostoru jsem nedělal sání spalovacího vzduchu z venku, ale asi budu muset. Mám jedinou možnost z půdy. Šlo by to?
Vloni se mi to asi ani nestalo...doufám, že nedošlo k nějaké poruše komínu. Nějaké dodělky co napomohli vzduchotěsnosti jsem přes léto vykonal, ale že by až takhle...