Kotel s akumulační nádrží a ohřev TUV

Reklama
Kotel s akumulační nádrží a ohřev TUV

Dobrý večer,

vymýšlím topení do domu, a chtěl jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s kotlem na dřevoplyn s akumulační nádrží? Předpokládejme, že kotel by měl výkon cca 25kW a akumulační nádrže aby se mi vešly do sklepa, tak by byly dvě, celkem o objemu 1500l. Máte prosím někdo zkušenosti s následujícím?

1) Jak dlouho vydrží ohřátá voda v těch nádržích? Lze předpokládat že třeba na jaře nebo na podzim bych zatopil, ohřál tu vodu a třeba další den z té nahřáté vody ještě topil?
2) Je problém se zapojením dvou nádrží místo jedné? Abych dosáhl požadovaného objemu, tak by se mi tak velká nádrž neprocpala futrama do sklepa.
3) Zhruba za jak dlouho po zatopení v kotli se ohřeje voda v těch nádržích a ohřejou se radiátory?
4) Co si myslíte o nádobách na ohřev TUV umístěných uvnitř těchto nádrží? Upřímně řečeno mi to přijde už trošku zbytečně složité, kombinovat tyto "plovoucí" nádrže s bojlerem, kterým bych ohříval TUV v létě. Topit v létě dřevem kvůli teplé vodě je jasný nesmysl, a elektrické patrony do těch nádrží mi přijdou spíš na přitápění, jinak přeci nebudu ohřívat celé velké nádrže jen kvůli těm malým uvnitř.

Děkuji za Vaše názory a zdravím,

Jan Sedlák

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.