Regulace TČ vzduch-voda dodatečně frekvenčním měničem

Regulace TČ vzduch-voda dodatečně frekvenčním měničem

Dobrý den,
rád bych se zeptal na Vaše názory k dodatečné montáži frekvenčního měniče do již instalovaného TČ HotJet AT17 (vzduch-voda). Toto čerpadlo běži druhou zimu, důvodem montáže je zvýšení životnosti kompresoru Scroll. Původně jsem chtěl pouze softstart, ale podřilo se mi zajistit FM. V této chvíli bych potřeboval radu, zda je možno snížit výkon kompresoru měničem, bez rizika poškození a případně, jaké minimální hodnoty lze bez rizika použít. Je možno takto řídit výkon bez zásahu do řízení tlaku? Nebo automatika čerpadla sama zajistí řízení ventilu při (nedostatečném) výkonu kompresoru? Mám v systému zapojenu aku nádrž, ale v teplotách nad 7 st. je výkon předimenzován - TZ domu 12kW. Topení plechovými radiátory, teplota topné vody 48 - 55 st.
Děkuji za radu, následně se podělím se získanými zkušenostmi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

37 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.