TZB-info - Prostup tepla vícevrstvou…
Výpočet Prostup tepla vícevrstvou neprůsvitnou konstrukcí umožňuje určit tepelný odpor a součinitel prostupu tepla konstrukce dle platných norem a výsledek porovnat s požadavky aktuální ČSN 73…
Dobrý den,
jak už jsem tu někde psal, budeme s ženou stavět, sháním informace, abych si ujasnil, co vlastně vůbec chci a také potřebuji.
Pro bližší představu: Měl by to být RD asi 120-130m2 zastavěné plochy, bungalov, cihly (asi Heluz nebo Porotherm), plastová okna s trojsklem (v dobrém poměru cena, kvalita), střecha sedlová, nižší, asi 30° sklon. Orientace bude na JJZ. Tvar bude patrně obyčejný obdélník, počítám asi 10,5 a 12,5m (delší strana na JJZ).
Zvažuji mezi NERD a PARD (u PARD si zatím nejsem 100% jistý, co to bude všechno obnášet. Je to hlavně o penězích a také o náročnosti. Chci si dům stavět hlavně svépomocně, případně si najmout řemeslníky, ne drahou certifikovanou firmu s necertifikovanými Ukrajinci).
U zdiva je jasné, že u PARD by bylo potřeba provést izolaci, nejspíš polystyrén nebo vata. Jak je to ale se střechou a stropem? Pokud bych chtěl dosáhnout např. dnes nejběžnějšího U = 0,11 W/m2K, kolik by musela být izolace stropu (a čím a kolik stojí materiál) a čím a jak se izoluje podlaha. Nechci používat to nejdražší a nejlepší, ale samozřejmě nechci ani šetřit na špatném místě. Chtěl bych to vědět samozřejmě jen orientačně, pro lepší představu. Přesně by to už musel asi spočítat projektant.
Prosím tedy vás, kdo máte zkušenosti nebo jste odborníky v oboru. Děkuji předem za vaše informace a návrhy.
pocitejte s tim,ze za rok muze byt cena o 30% vyssi. musel by jste ho koupit ted a uskladnit.ja mel EPS uskladneno…
před 14 roky
No, v Praze jsem víc než rok pracoval a vím, že tam je tak velká konkurence, že některé firmy často jdou na nákupní…
před 14 roky
Bez DPH. Jak jsem psal, jsou to místí stavebniny, Praha západ.
před 14 roky
219 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení