Výpočet zatížení OSB a MFP desek ?

Reklama
Výpočet zatížení OSB a MFP desek ?

Dobrý den,

Poradí někdo s výpočtem zatížení OSB desek v konstrukci střechy?
Jde mi o to, že se nikde nemohu dopátrat dimenzace tloušťky OSB desek použitých jako podklad asfaltových šindelů na střeše.
V tabulkách se většinou uvádí zatížení na dvou nebo více podpěrách.
Podle mě jde ale i o to v jaké konstrukci jsou OSB použita.Mám tím na mysli, že pokud budu mít např. desku 2500 mm přibitou na krokvích a spojenou s ostatními na pero a drážku tak je to asi jiné, než deska volně položená. Jako je to u normy DIN 1052:1988-04, kde se uvádí tato fráze: při působení pouze svislého zatížení(např. podlaha regálu)bez výstužného účinku.
Důležité je podle mě také, jesti na desku působí permanentní zatížení, nebo jako právě u střechy pouze sezóní.

Nevím jestli jsem otázku zformuloval správně, ale v mém případě bych si potřeboval vypočítat, jestli mi u krokví rozteč 1000 mm stačí tloušťka desek 18 mm? Jaká bude hodnota kN/m2 ? Sklon střechy je 48 stupňů.

Předem děkuji za jakoukoliv odpověď a radu
S pozdravem Ruda J.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.