Problém zavzdušnění topného okruhu

Reklama
Problém zavzdušnění topného okruhu

Dobrý den.Prosím o radu.Bydlím v bytě 4+1v prvním patře a nechal jsem si letos udělat nové topení.Mám asi 8 radiátorů o velikosti 100x50x6 cm + radiátor 70x50x6 v přízemí.Kotel jsem zvolil Junkers Ceraclass zs 12-2 DH AE 23.Ze začátku se vyskytl problém,že malý radiátor v přízemí netopil.Když přijel topenář,ukázal mi jak na radiátorech seřídit regulační šroubení a tím radiátory defakto přiškrtit.K tomu ještě na kotlovém čerpadle nastavil 3 stupeň rychlosti čerpadla.Radiátor začal topit,ale zároveň začli mé problémy.První z nich je,že pokaždé co kotel sepne,je slyšet jak čerpadlo musí překonat hromadu bublin a poté co vypne je slyšet zase tak 5-ti sekundové bublání.Další problém je, že je slyšet jak v radiátorech protíká voda a žebřík v koupelně je věčně zavzdušněný.I přesto že topení jsem řádně ovzdušnil a to vícekrát,tak ptoblém stále setrvává.Prosím tedy o radu jak problém vyřešit.Dále by mě zajímalo jak topení správně zregulovat.Jak mám vědět,jestli 3 stupeň na čerpadle je správný a hospodárný.A jestli provedená regulace na radiátorech na to nemůže mít vliv nebo jestli má tato regulace nějaké zákonitosti které se musí dodržet.Třeba to dělám špatně.Za radu velmi děkuji.S pozdravem Gustávo

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.