Drolení malty ve zdivu

Reklama
Drolení malty ve zdivu

Dobrý den.
Obracím se na výs se žádostí o radu. Vlastním RD, který je starý cca 5o let. Součástí tohoto domu je i rozlehlá hospodářská budova. Obvodové zdivo je zhotoveno z neomítnutých pálených a dle mého názoru kvalitních cihel. V poslední době dochází v jedné části venkovní strany obvodvé zdi k masivnímu vydrolování malty ve spárách mezi cihlami. Zpočátku jsem tomu jevu nevěnoval pozornost, nicméně situace se stále horší a je nutné ji řešit. Laickým zkoumáním mi připodá, že tento jev není následkem vlhkosti. Tento názor mi byl potvrzen i člověkem, zabývajícím se sanacemi vlhkých zdí. Podle rozsahu a stavu, kdy mezi cihlami je vyloženě volný písek jsem se domníval, že by to mohlo být následkem působení nějakých drobných škůdců. Žádné jsem však nenašel a taktéž mé dotazy na odborné firmy, zabývající se deratizací, desinfekcí atd. nevedou k žádnému výsledku. Není prý znám škůdce, který by narušoval maltu. Další názor hovoří o nekvalitní maltě. Nevylučuji tuto možnost, nicméně neumím si vysvětlit, proč k uváděnému jevu dochází po tolika létech, proč pouze v jednom místě, které se neustále rozšiřuje atd. Malta i na nenarušené části zdi se nejeví jako nejkvalitnější. Budu rád za každou radu ohledně řešení, případně radu kde hledet odbornou pomoc a konzultaci. Připojuji několik fotografii Za odpověď předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.