V RD je porad zimaDobry den.
Bydlim uz rok v novem RD a ted nejsem schopen RD vytopit.
Nastehoval jsem se na konci unora. Od unora do dubna kotel topil normalne a nemel jsem zadny problem. Ted kdyz zacinaji vetsi mraziky tak barak nevytopim na vice nez 20C a to jen v nekterych pokojich.
Mam radiatory Korado VK s nainstalovanou termo hlavici.
Jeden problem jsem jiz odhalil. Kotel mi pripojili naopak k radiatorum.
Tzn ze vystup z kotle byl pripojeny na vystup z radiatoru.
Hadice u kotle jsem tedy prehodil.
Nicmene problem pretrvava a v RD je porad zima.
Myslim si, ze problem bude v bypassu u kotle.
Vysvetlim.
Kdyz je pozadovana teplota vyssi nez aktualni tak kotel zacne topit. Vystup z kotle je horky a neudrzim na nem ruku - to je OK.
Vracecka z radiatoru je porad studena a po hodinevom topeni je sotva vlazna.
Kotel topi asi tak 1 min, pak ma asi 3min pauzu nez se ochladi voda ve vracecce.
Topi jen 1 minutu protoze teplota ve vracecce z radiatoru vzroste vlivem bypassu na nastavenou hodnotu 75C.
Bypass je 5cm dlouha medena trubka o vnitrnim prumeru cca 15mm ktera spojuje vystup kotle se vstupem.
Chtel jsem se zeptat jestli muzu nejak omezit prutok bypassem a jestli tim nejak neuskodim kotli. Mam kotel BAXI PRIME STORAGE HT240. Bypass je nainstalovan primo vyrobcem kotle.
Jo jeste jsem zapomel. Filtr na zpatecce jsem jiz nekolikrat cistil. Tim to urcite neni.
Jeste me napadlo jestli se nemohl nejakym vlivem zvysit odpor ve vedeni potrubi a proto voda vice prochazi bypassem nez trubkama a radiatorama. Jde tento problem nejak odhalit a pokud to je tim jde to nejak vyresit?
Diky za rady.
Roman.