Nastavení systému-kondenz.kotel+podlah.topeníDobrý den, snažil jsem se něco k mému problému pochytit na diskuzích z minulosti, ale nedaří se mi kotel stále nastavit dle mých představ. Jedná se o 2r starý RD,TZ 11kw(dle projektu RD na základě navržených izolací projektantem. Ohřev 60l zásobníku TUV na 45st. a varná deska na plyn). Izolace byly dány větší než v projektu (podlaha 140/střecha 240/zdivo 150),tak TZ odhaduji nižší),cca 160m2 vytápěné plochy, kotel Vaillant ECOTec plus 246(výkon 8,7-24kW, nastavitelný), podlahové vytápění, ekvitermní regulace calorMATIC 400. Systém dle projektu má fungovat s teplotním spádem 44/30. Topení provedeno dle projektu.
Problém-dle mého názoru vysoká spotřeba a časté spínání kotle. Spotřeba na podzim (nebyla vlastně zima) na topení, ohřev TUV a vaření v průměru 8m3/1den. Kotel spíná každých 10min a topí cca 15min a stále dokola i když je nastavená teplota na termostatu v obýváku (referenční místnost) překročena o 1st. Dočetl jsem se v diskuzích o nastavení nižšího výkonu kotle, blokování hořáku apod. Je třeba nejdříve nastavit kotel a následně vyladit ekvitermní křivku? Teplota zpátečky cca 28st a vstupní voda do systému 44-46st. Jakmile kotel vypne a čerpadlo ještě běží, dojde k poklesu teploty zpátečky na cca 30st. během oněch 10min a kotel opětovně sepne. Systém dlouhodobě přetápí teplotu nastavenou na prostorovém termostatu (ekv. reg.). Čerpadlo nastaveno z výroby na druhý stupeň. Děkuji za Vaši radu.