problém "esbe ventil"Dobrý den,
měl bych prosím dotaz ohledně termost. směšovacího ventilu ESBE VTA 332 35-60°C ,který jsem instaloval ke stojatému bojleru dražice. Zapojen je dle označených vývodů. Problém je v tom, že bojler je ohřátý na 45°C a směšovací ventil nesměšuje jak má. Když ho povolím, což by mělo odpovídat teplotě 35°C, tak teče pouze studená voda. Při otáčení regulačním kolečkem začíná téct voda teplejší, nicméně teploty ohřáté vody v bojleru nedosáhne a při úplném přitažení teplota vody ještě klesne. Zkusil jsem ho vyměnit za ventil ESBE VTA 322 20-43°C a ten pracuje správně. Šel jsem tedy k prodejci, že je ventil patrně vadný a dostal výměnou jiný. Situace se ovšem opakovala. Volal jsem tedy prodejci, který zavolal dodavateli a ten mu sdělil, abych zvedl teplotu na 60°C a že by to mělo pracovat správně. To mě docela překvapilo a zdá se mi to nesmysl. Přeci když mi klesne teplota na nižší teplotu, tak se nebudu mít ve studené vodě. Představoval jsem si, že do teploty nastavené na ventilu pouští ventil pouze z bojleru a při překročení této teploty přimíchává studenou vodu.Kde tedy může být problém?
Děkuji za každou radu
S pozdravem Spurný