prasklé měděné potrubí - únik studené vody

Reklama
RZ Richard Ziegler @richard.ziegler před 14 roky15.12.2009 14:45:00
prasklé měděné potrubí - únik studené vody

Dobrý den, mám novostavbu (kolaudace 2006) rozvody teplé i studené vody v mědi. před asi rokem a půl mi začala prolínat zeď atd. Dlažba pryč atp. Zjistili jsme, že se utvořila malinká dírka v kolínku (Cu). Výměna. Proběhla veškerá měření (neznám přesně název, ale mělo to dle slov technika co dočinění s elektrochemickou korozí -reakcí...) a revize systému vč. tzv. uzemnění. Po té nevykazovalo žádné nepovolené hodnoty (tuším v mA). Jenže před týdnem se nám stalo to samé, tentokrát na jiném místě (bohužel opět dlažba + beton pryč...), ta samá miniaturní dírka, ovšem přímo na trubce tedy v přímém směru. Hledal jsem na netu ohledně tohoto úkazu nějaké informace, sice jsem se dozvěděl k čemu může dojít (ovšem jenom u potrubí ocel, nebo pozink, u mědi stačí dodržet správnost nasazení fitinek tzv toku), ale nedočetl jsem se co je příčinou??? Mám obavu, že se to bude v budoucnu opakovat. Prosím, máte někdo s tímto zkušenost? Děkuji Ziegler

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.