Chladno v domě

Reklama
Chladno v domě

Dobrý den,
mám dotaz na vytápění.Mám kotel Immergas eolo star 23kW a radiátory Korado.Topná voda nastavena na 70 stupňů a TUV na 60.K problému.Kotel je v provozu 4. rok a letos mám v domku(3+1;cca 85 m2) chladněji než roky předchozí.Kotel spíná často,cca v 5. minutových intervalech,střídá se režim vytápění a cirkulace.Radiátory jsou rozpálené,ale horká voda se vrací zpět do kotle.Kdysi to nebylo.Termostat se tváří,že je v domě 16 stupňů,fakticky je tam cca 18.Na vyšší teplotu se nemůžu zaboha dostat.
Dům prošel několika změnami.Zvětšil se stavební prostup do podkroví kvůli většímu schodišti(tam je teplo),ale zas se zavřel v podkroví strop,takže teplo neuniká střechou.V podsklepené kuchyni je nová podlaha,dříve prkna a lino,nyní 8cm betonu a dlažba(tepelný most?).Sundání Orsilu z dvou stran domu(už jsem nestihl nalepit polystyren).Zeď je cihlová,60 cm tlustá.
Můžou za to můžou stavební úpravy nebo je třeba vadný termostat?
Děkuji za vaše názory.
J.Hájek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.