Dotaz na hluk z kotelny

Reklama
Dotaz na hluk z kotelny

Prosím o pomoc.Bydlím v 1. paře panelového domu ze 70 let.V přízemí přímo pod mojí kuchyní byla zřízena kotelna a namontovány 4 kotle Baxi.Hned vedle kotelny je kočárkárna a nad ní mám obyvák. A právě tato místnost je velmi zatížena celodenním kolísavým hučením, je také slyšet jakoby snížení a pak zvýšení výkonu.Ve 22 hod. se přestává topit a tak zhruba do5 hod. je klid. Přitom v samotné kotelně je hluk souvislý, nepřerušovaný prostě jiný a přijatelnější něž v bytě.Zkoušela jsem přikládat ke zdi i podlaze hrníček a je slyšet, že to v tom panelu hučí. Naše bytové družstvo zkusilo strop kotelny odhlučnit izolační vatou, což téměr nemá efekt. V kočárkárně tato vrstva není a hučení se tam jakoby rozléhá.Firma ,která kotle montovala řekla, že to musím vydržet, že s tím nejde nic dělat. Já mám ale už teď nervy v kýblu a nehodlám to snášet. Je to důvod k reklamaci? Je firma povinna najít příčinu hluku a odstranit jí?Kotelna je v záruce.Moc děkuji za pomoc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.