Nastavení kotle BuderusDobrý den,
mohl by mi někdo poradit? Mám plynové topení, kotel Buderus Logamax plus GB 022 kombinaci podlahového topení v přízemí + žebřík a v patře 6 x radiátor. Regulace teploty je pro podlahové topení na směšovači s regulačním ventilem nastaveno 45 stupňů. Čidlo teploty je v přízemí v obýváku, nastaveno na 21,5 stupně a řídící jednotka je RC 35 s řízením podle teploty venku. Radiátory v patře mám na plno otevřené. Problém je, že podlahové topení netopí tak, aby vůbec bylo dosaženo teploty v místnosti 21,5 stupně a v patře je teplota také nízká. Chtěl jsem zvýšit teplotu výstupního média z kotle na 60 stupňů, ale nelze z mě neznámého důvodu přelést teplotu 47 stupňů (kotel prostě víc nedává), což je pro radiátory málo. Domnívám se, že by technicky toto neměl být problém, protože rozvod je přes třícestný ventil a stoupačka k radiátorům je na jiné větvi než přívod do směšovače. Kotel spíná na vyšší teploty pouze při ohřevu teplé vody na cca 70-80 stupňů.
Rovněž mám naplno otevřené zpátečky u podlahovky a oběžné čerpadlo na stupni 3 ze 3 možných, takže max. průtok. SErvisní technik je nedostupný, jsem zoufalý, nevím co s tím. Vánoce na krku a nechci mít zimu v baráku. Děkuju